top of page

Har du styr på hovedrengøringen?

Har du brug for gode idéer til hovedrengøringen?


De fleste kan nok blive enige om, at hovedrengøringen kan være en kedelig og ofte uoverskuelig opgave, men vi mener alligevel, at det også er noget, der nemt kan gøres til et hyggeligt fællesprojekt derhjemme. For at gøre den grundige rengøring til en mere overskuelig tjans, er det dog vigtigt at vide, hvad der overhovedet skal gøres. Af hensyn til dette har vi nedenfor samlet et forslag til, hvordan en rengøringsrutine kan se ud, og hvordan du med lidt snilde måske også kan få børnene med på idéen.


Du behøver ikke mange ting for at kunne klare en grundig rengøring. En spand eller lignende, en klud, en støvsuger og lidt rengøringsmidler er de mest nødvendige ting. Et godt universalrengøringsmiddel kan klare de fleste opgaver, men du kan naturligvis altid udvide dit arsenal efter behov. Har du brug for hjælp til hovedrengøringen i hjemmet, kan du naturligvis også altid kontakte et professionelt rengøringsfirma, mens du selv kan smide fødderne op en smule.


Start med oprydningen


Hele rengøringsrutinen gøres langt nemmere, når der er ryddet op og er til at komme til, og derfor bør enhver grundig rengøring også starte med en grundig oprydning. Det gør selve rengøringen langt hurtigere og mere overskuelig, og du slipper for at skulle flytte rundt på for mange ting undervejs.


Har du svært ved at få ungerne med på idéen om en fælles indsats til hovedrengøringen, kan du eventuelt prøve at gøre en leg ud af oprydningen ved at sætte tid på eller ved at lave et andet konkurrenceelement, der gør, at de synes det er sjovt at være inddraget.


Når du har ordnet oprydningen, er du klar til at gå i gang med den egentlige rengøring. Start her med afstøvning og aftørring af diverse overflader med en klud, du har vredet op i vand med lidt rengøringsmiddel i. Da noget af det støv, du tørrer af, nemt kan ende på gulvet, er det smart at vente med støvsugningen, til du har klaret denne del af rengøringen. Efter aftørring kan du klare støvsugningen og slutte af med en gulvvask.


Hvad indebærer en hovedrengøring?


Der er mange forskellige opgaver, der hører til den grundige rengøring af hjemmet. Du behøver naturligvis ikke at klare alle opgaverne hver uge, og i stedet kan du skifte ud efter behov, så du samtidig sørger for generelt at holde skidt og snavs nede.


Følgende er blot nogle af de ting, du kan give dig i kast med i forbindelse med en hovedrengøring af hjemmet:


· Rensning af afløb

· Afkalkning

· Grundig rengøring af toilet og bad

· Støvsugning

· Gulvvask

· Rengøring af købeskab

· Rengøring af ovn, emhætte og rist

· Aftørring af lister og karme

· Rengøring under og bag møbler og radiatorer

Comments


Læs også:
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page